1. Nu începe cu ceva greu!
Ştiu că este tentant, deoarece cele ce se fac greu sunt cele mai gustoase, însă credemă, dacă eşti începător foarte probabil să iasă doar mizerie. Nici eu n-am început cu ceva avansat. Eu am început cu clătitele americane (găseşti destule reţete pe internet), care se fac mult mai uşor decât cele clasice româneşti.
2 Fă progrese mici, dar multe.
După un timp m-am săturat pe clătite, aşa că am trecut la brioşe, care se fac uşor, dar puţin mai complicat. Apoi am trecut la chec, apoi la chec însiropat, apoi la prăjituri cu creme. Puţin câte puţin. Cred că cea mai avansată prăjitură pe care am făcut-o a fost Kinder Pingui sau Tiramisu. Mai am multe de învăţat.

3. Lucrează cât mai curat.
Când zic asta, nu mă refer la "Spală-te pe mâini!"(ceea ce e din oficiu :D). Ci la condiţiile în care lucrezi. Cel mai preferabil este ca să lucrezi pe o singură masă (mai fac prostia de a lucra pe două mese, şi fac mai multă dezordine). Şi când ai ocazia, de exemplu când blatul e la copt în cuptor, mai spală din vasele ce le-ai folosit pt. ca să nu se adune (dacă le laşi pe toate la sfârşit o să-ţi vină să ieşi din bucătărie).

4. Dacă nu şti ceva, apelează la cineva avansat.
Cum am mai spus, nici eu nu sunt expert şi mi se mai întâmplă să nu ştiu ceva aşa că mai apelez la mama să-mi zică cum să fac (de exemplu, eu nu ştiam că dacă albuşurile bătute spumă le amesteci cu gălbenuşurile tare şi redepe, blatul nu mai creşte). Dacă nu ai la cine, caută pe internet. Mai mult ca sigur că acolo găseşti suficientă informaţie.
Sper că sfaturile mele îţi vor fi utile. Dacă îţi plac prăjiturile, şi doreşti să te apuci să faci nu renunţa. Eu cred că oricine poate să gătească dacă vrea.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu