1. Brioşe de ciocolată:
INGREDIENTE:
- un pic mai mult de 1 sfert de unt;
- 2 ouă;
- 1 cană şi jumătate de zahăr;
- 4 linguri de cacao;
- 2 căni de făină;
- 2 căni de lapte;
- 1 praf de copt

PREPARARE:
Ca să se amestece mai uşor, prima datî pui untul într-o crăticioară, pe foc (până se topeşte de tot), apoi îl iei deoparte. Amesteci yahărul cu ouăle, cu mixerul. Se adaugă untul topit. Apoi, pe rând, făina, cacao, praful de copt şi laptele.
Se toarnă în formele pentru copt un pic mai mult de jumătate (altfel cresc prea tare). Cuptorul se preîncălzeşte şi se pun la foc. După 10 minute te uiţi la ele, şi dacă atunci când le atingi nu se ia aluatul pe deget, înseamnă că sunt gata. Să nu stea nici prea mult pentru că se usucă ;).
Mi-au plăcut mult brioşele ăstea, mie mi-au ieşit cam 30, şi sunt delicioase dacă mai ai chef să faci o glazură, sau măcar să pui fineti
2. Cremeş:
INGREDIENTE:
- 4 linguri mari de făină;
- 4 căni lapte;
- 5 plicuri de zahăr vanilat;
- 5 plicuri de zahăr vanilat;
- 1 cană de zahăr;
- 6 ouă;
- 6 ouă;
- foi pt. cremeş.

PREPARARE:
Făina cu 6 gălbenuşuri şi o cană de lapte se amestecă. Albuşurile se bat spumă cu o cană de zahăr. Apoi 3 căni de lapte cu 5 plicuri de zahăr vanilat se pun la fiert.
Când începe să fiarbă adăugăm gălbenuşurile frecate şi se fierbe până se îngroaşă. Se lasă pe foc şi se adaugă treptat albuşurile bătute.
Pentru a se mânca mai uşor cremeşul, prima foaie o sfărâmiţaţi în tavă, o nivelaţi bine, apoi turnaţi crema. Urămtoarea foaie o sfărâmiţaţi, la fel, peste cremeş. Se pudrează cu zahăr pudră şi este gata :).
3. Amandine (preferatele mele):
INGREDIENTE:
Blat: 6 ouă;
9 linguri de făină;
200 g zahăr;
200 g zahăr;
50 ml ulei;
30 ml apă;
25 g cacao;
1 praf de copt.
Gălbenușurile se freacă cu uleiul și praful de copt. Albușurile se bat cu apa și se adaugă zahărul treptat până e tare. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile să fie bine omogenizate.
Făina și cacaoa se amestecă separat și se adaugă în compoziție. Se pune în cuptorul preîncălzit până trece de testul cu scobitoarea.
În timp ce se coace, pregătim siropul. 500 ml apă se fierbe cu 400 g de zahăr până dă câteva clocote, apoi se ia de pe foc și se adaugă 2 lg de cacao și 2-3 de nes. Se lasă la răcit.
Crema: 250 g de unt sau margarină se freacă cu 150 g de zahăr pudră, se adaugă 3 gălbenușuri pe rând și 3 lg de cacao dizolvată în puțină apă.
După ce s-a răcit, blatul se taie în două, apoi cuburi, se însiropează foaia 1, se pune crema apoi se însiropează foaia 2. Se poate adăuga glazură, frișcă, după preferințe. Se lasă la frigider.
Acestea sunt câteva din reţelele mele. Desigur, internetul nu este exclus, sincer de acolo mă inspir mult. Şi când am chef de ceva nou. nemaiîntâlnit, caut reţete pe net. Vă încurajez să faceţi şi voi aceste prăjituri, deoarece merită, sunt gustoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu